Reservations
+36 15019100
Reservations
  • picture_0tn44F

Közlekedés Budapesten

Közlekedés Budapesten
Szállodánk a Nagy Ignác utcában található, amely a Szent István körútról nyílik, és félúton található a Margit-híd és a Nyugati Pályaudvar között. Ideális elhelyezkedésének köszönhetően a város legfontosabb látnivalói néhány perc sétával elérhetők.
A Szent István körútra érve azonnal szembe találkozhat Budapest egyik leggrandiózusabb épületével, a Vígszínházzal. A színház 1896-ban nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, és teltházzal üzemel egész évben. Említésre érdemes, hogy a Vígszínház volt a modern színészet, valamint az új, 20. századi középosztálybeli dráma bölcsője.

Kirándulások a budai oldalra
A Nagykörútra érkezve végigsétálhat a 4-es és 6-os villamosok vonalán a budai és pesti oldalra is. Balra sétálva először a Margitszigetet, majd a budai oldal látnivalóit tekintheti meg a Duna mentén.
A Margitsziget a város örökké pezsgő színfoltja. Kora reggel ideális körbekocogni a szigetet, napközben pedig a folyóparton sétálva, vagy a százéves fák alatt piknikezve múlathatjuk az időt. A sziget ad otthont a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodának, valamint a Palatinus Strandfürdőnek (kültéri medencekomplexum), nyáron pedig a Szabadtéri Színház vár mindenkit kitűnő előadásokkal.
A Margit-hídon a budai oldalra sétálva számos izgalmas látnivalóra bukkanhatunk; innen néhány perc sétára áll a Lukács Termálfürdő, vagy a Gül Baba Türbéje, de a Margit-hídtól HÉV-vel közlekedve meglátogatható az Aquincum Múzeum és Szentendre is. Mindkét helyszínt nagyon szeretik látogatni a turisták és helyiek is.
Délre, a Gellért-hegy felé sétálva a Duna partján számos lenyűgöző termálfürdő található. Budapest gazdag természetes termálvízforrásokban, amelyek számos gyógyító tulajdonsággal rendelkeznek, ezért hívják Budapestet a Fürdők városának.
A budai oldalon, a Margit körúton folytatva az utat, elérjük a Moszkva teret, amely a budai oldal egyik legnyüzsgőbb csomópontja. Innen a Várnegyed (Budapest első kerülete) felé utazhatunk az ún. Várbusszal (16A vagy 116). A Várnegyed bővelkedik a lenyűgöző történelmi látnivalókban, itt található többek között a Budai Vár, a Magyar Nemzeti Galéria, a Halászbástya, a Mátyás-templom és a Budavári Labirintus.

  • decor 1

Rövid séta a Parlamenthez
A Kossuth-tér mindössze néhány perc sétára található szállodánktól. Legjelentősebb látnivalója a Magyar Parlament és a Néprajzi Múzeum.
A Parlament a XIX. század végén épült a híres magyar építész, Steindl Imre tervei szerint, és többek között a Szent Koronának, az országalmának, a jogarnak, valamint egy reneszánszkori kardnak is otthont ad. A Parlamentben naponta többször szervezett idegenvezetéseket tartanak különböző nyelveken.

Irány a belváros!
A városközpontot a Bajcsy-Zsilinszky úton végigsétálva vagy tömegközlekedési eszközzel – a Duna pesti partján közlekedő 2-es villamossal, vagy a Nyugati pályaudvartól a 3-as (kék) metróval.

Kultúra és kulináris élvezetek
A városközpontba a Roosevelt térről vagy a Vígadó térről villamossal (2-es villamos) vagy a Deák térről juthatunk el.
A Pesti Vígadó elegáns épülete, a Duna sétány, a legendás Gerbeaud Kávéháznak otthont adó Vörösmarty tér, a sok apró bolttal tarkított Váci utca, a Dohány utcában elhelyezkedő Zsinagóga, a Szent István Bazilika, valamint számos étterem és szórakozóhely – mindez megtalálható a város szívében egy csokorba szedve.

Csillogó kis üzletek és színes butikok
Az elmúlt években Budapes számos plázával és bevásárlóközponttal lett gazdagabb. Boltok éttermek és szórakozási lehetőségek széles skálája várja a látogatókat. A Nyugati Pályaudvar szomszédságában a WestEnd City Center, a Moszkva tér közelében pedig a Mammut Bevásárlóközpont nyújt vásárlási lehetőségeket.
A város két legszebb bevásárlóutcája a Váci út és a Fashion Street – utóbbi a Deák Ferenc tér és a Bécsi út között található a Deák Ferenc úton.

Metróval a Városligetbe
A budapesti millenniumi földalatti vasutat (M1, sárga) a millennium évében, 1896-ban nyitották meg. Ez volt a kontinens első földalatti vasútvonala. Az Andrássy út mentén haladó metró vonalán könnyedén eljuthatunk a Hősök Terére vagy a Városligetbe.
Ez a városrész számos látnivalóval büszkélkedhet. A Szépművészeti Múzeum, a Művészetek Csarnoka, a Városligetben a Vajdahunyad vára (a Magyar Mezőgazdasági Múzeummal), a Széchenyi Gyógyfürdő, az Állatkert, a Vidámpark, és a Magyar Állami Cirkusz veszi körbe a Hősök Terét.

  • 7961103

A fenséges/méltóságteljes Andrássy út
Az Andrássy úton is érdemes sétát tenni: a gyönyörű villák és kastélyok mellett számos híres látnivaló – többek között az Állami Operaház és A Terror háza - , éttermek, kávézók és boltok várják az utazókat.
A recepción számos hasznos brosúra található, amelyek segítenek a megfelelő program kiválasztásában és a budapesti tájékozódásban!
Néhány hasznos információ a könnyű tájékozódás érdekében Budapesten:
A turistáknak szóló hivatalos weboldal, a www.budapestinfo.hu 17 nyelven tájékoztatja az utazókat naprakész információkkal a fővárosról, valamint a budapesti látnivalókról, programokról és eseményekről.
A Budapesti Turisztikai Hivatal számos Tourinform irodát üzemeltet Budapesten (Liszt Ferenc repülőtér 2A és 2B, V. kerület - Sütő utca 2. (Deák tér), VI. kerület - Liszt Ferenc tér 11.(Oktogon), I. kerület - Szentháromság tér (Várnegyed) – nyáron pedig városszerte több mobil információs pontot is felállít a turisták támogatására.

Hasznos weboldalak:
Tömegközlekedés Budapesten: www.bkv.hu
Hajómenetrend: www.mahartpassnave.hu
Vasúti menetrend: www.mav-start.hu
Buszmenetrend (országos, nemzetközi): www.volanbusz.hu
Repülőtér: www.bud.hu

Close