Kerékpározás Budapesten

[justify] Szállodánk a Nagy Ignac utcában található, amely a Szent Istvan körúttól (Grand Boulevard) nyílik, a Margit-híd (Margit-híd) és a Nyugati pályaudvar (Nyugati Pályaudvar) között félúton. Ideális elhelyezkedésének köszönhetően a város legfontosabb látnivalói néhány perc alatt elérhetőek innen.
A Szent István körútra érkezve azonnal szembe kell néznie Budapest egyik legnagyszerűbb épületével, a Vígszínházmal. A színház 1896-ban nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára, egész évben teljes házban működik. Érdemes megemlíteni, hogy a Vígjáték Színház volt a modern színészi bölcsője és az új, 20. századi középosztályi dráma. [/justify]

Kirándulások a budai oldalra

[justify] A Grand Boulevard felé érkezve a 4-es és a 6-os villamos mentén sétálhat a Buda és a Pest oldalra egyaránt. Ha balra sétálsz, először a Margitszigetre (Margitsziget) és a Duna menti budai látnivalókra tekinthettek rá.

A Margitsziget mindig a város lenyűgöző pontja. Kora reggel ideális hely a kocogásra a szigeten, míg a nap folyamán sétálhat a folyóparton vagy piknikezhet száz éves fák mellett. A sziget ad otthont a Hajós Alfréd Nemzeti Sportos uszodának, valamint a Palatinus Strandfürdnek? (kültéri medence komplexum), és nyáron a Szabadtéri Színház mindenkit kiváló előadásokkal vár.

A Margit hídon (Margit híd) keresztül a Buda felé sétálva számos érdekes látnivalóba ütközhet; pár perc sétára innen található a Lukács Termálfürdő vagy a Gul Baba szentély (Gül Baba Türbéje), vagy elviszhetjük a HÉV-t a Margit-hídról az Aquincum Múzeumba vagy Szentendre-re. Mindkettő szeretett foltok a turisták és a helyiek körében.

A Duna-part mentén délre sétálva a Gellért-hegy felé sok mesés termálfürdő található. Budapest gazdag termálvízforrásokkal rendelkezik, amelyek különféle gyógyászati tulajdonságokkal rendelkeznek, és ezért hívják Budapestet Fürdővárosnak.

A Buda oldalán tovább haladva a Margit körúton (Margit körút) eljutunk a Moszkva térhez (Moszkva tér), amely a budai oldal egyik legforgalmasabb csomópontja. Az utasok az úgynevezett Várbusz (kastélybusz, 16A vagy 116) segítségével a várnegyedbe (amely Budapest első kerülete) indulhatnak. A Várnegyed nagy történelmi látnivalókban gazdag, mint például a Budai Vár, a Magyar Nemzeti Galéria, a Halászbástya, a Mátyás-templom vagy a Budai vár labirintusa [/justify]

Rövid séta a Parlamenthez

[justify] Kossuth tér mindössze néhány perc sétára található szállodától. Legjelentősebb látványossága a Magyar Parlament és a Néprajzi Múzeum épülete.

A Parlamentet a XIX. Végén hozták létre. században, a híres magyar építész, Steindl Imre tervei szerint, és többek között a Szent Koronát, a gömböt, a szeppettet és a reneszánsz kardot tartják az épületben. A szervezett szervezett túrákat naponta többször, különböző nyelveken tartják. [/justify]

Menjünk a belvárosba!

[justify] A városközpontba a Bajcsy-Zsilinszky utcán keresztül sétálva vagy tömegközlekedéssel érhetünk el: kétféleképpen lehet odajutni, akár 2-es villamossal a pesti oldalú Duna-part mentén, akár metróval. 3. szám (kék) a Nyugati pályaudvar nyugati pályaudvarától. [/justify]

Kultúra és kulináris élvezetek

[justify] A belvárosba a Roosevelt térről vagy a Vígadó téri villamosmegállótól (2. számú villamos) vagy a Deák tértől indulhatunk.

A Pesti Újraút (Pesti Vígadó), a Duna sétány elegáns épülete, a Vörösmarty tér a legendás Gerbeauddal, a Váci utca számos kis üzletével, a Dohány utcai zsinagóga, a Szent István Bazilika, valamint számos éttermek és területek? Mindezt egy csokorban, a város szívében találhatja meg. [/justify]

Fényes kis üzletek és áruházak

[justify] Budapest az elmúlt néhány évben számos közterülettel és bevásárlóközponttal gazdagodott. Széles üzlet, étterem és szórakoztató program várja a látogatókat. A WestEnd belvárosa közvetlenül a Nyugati pályaudvar nyugati pályaudvara szomszédságában, a Mammut Bevásárlóközpont pedig a Moszkva térhez (Moszkva tér) zárva van.
A város két legszebb bevásárló utca a Váci utca és a Divat utca, ez utóbbi a Deák Ferenc tér és a Becsi utca között található, a Deak Ferenc utcában. [/justify]

Metróval a Városligetbe

[justify] A millenniumi metróállomást (M1, sárga) Budapesten 1896-ban, a millenniumi évben nyitották meg. Ez volt az első földalatti vasútvonal a kontinensen. Könnyen eljuthatunk a hősökhöz? Téren vagy a Városliget felé az Andrássy utca mentén futó metróval.
Budapest ez a része számos látnivalót támaszt. A Szépművészeti Múzeum, a Műcsarnok és a Városligetben a Vajdahunyad kastély (a Magyar Mezőgazdasági Múzeummal együtt), a Széchenyi Gyógyfürdő, az Állatkert, a Tematikus Park és a Magyar Állami Cirkusz veszi körül a Heroszt? Négyzet. [/justify]

A fenséges / fenséges Andrássy utca

[justify] Az Andrássy utca is érdemes sétálni: A gyönyörű villák és kúriák mellett számos híres látványosság - többek között a Magyar Állami Operaház vagy a Terror Háza? éttermek, kávézók és üzletek lenyűgözik az utazókat. [/justify]

A recepción számos hasznos brosúrát találhat, amelyek segítik a megfelelő program kiválasztását vagy a budapesti tájékozódást!

[justify] Néhány hasznos információt, hogy könnyen megkerülhessen Budapesten:

A hivatalos turisztikai weboldal, www.bud.hu "> http://www.mav-start.hu/ "> www.budapestinfo.hu naprakész információkat nyújt a fővárosról, látnivalókról, programokról és eseményekről. Budapesten 17 nyelven.

A Budapesti Turisztikai Iroda számos Tourinform irodát működtet Budapesten - Ferihegy 1, Ferihegy 2A, Ferihegy 2B, V. kerület Süt? utca 2. (Deák tér), VI. kerület Liszt Ferenc tér 11. (Oktogon), I. kerület Szentháromság tér (Várnegyed) - és a nyári szezonban városonként számos mobil információs ponttal rendelkezik a turisták számára.

Hasznos webhelyek:
Szállítás Budapesten: http://www.mav-start.hu/ "> www.bud.hu "> http://www.bud.hu
River Cruises menetrend: www.bud.hu "> http://www.bud.hu
Vasúti menetrend: http://www.mav-start.hu/ "> http://www.bud.hu "> www.bud.hu
Busz menetrend (nemzeti, nemzetközi): http://www.bud.hu "> www.bud.hu "> http://www.bud.hu
Budapesti repülőtér: www.bud.hu " >> www.bud.hu [/justify]